A tálba öntött liszt közepébe mélyedést készítünk, és beletöltünk 2,5 dl langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd jól elkeverjük és állni hagyjuk 10 percig. Ezután a tésztát simára dagasztjuk, és közben beledolgozzuk a 1/2 dl olajat.
A tésztát lisztezett sütőlemezen 1 cm vastagon téglalap alakúra kinyújtjuk, majd ecset segítségével megkenjük némi olajjal, és jól megszórjuk liszttel. Meleg helyen kelesztjük 2 órát.
Közben a sütőt légkeverés mellett előmelegítjük 200 fokra. A megkelt tésztát 1 cm széles, kb. arasznyi hosszú csíkokra vágjuk, és lisztezett felületen hengeresre sodorjuk. A grissiniket elosztjuk két, sütőpapírral leterített sütőlemezen vagy tepsiben, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt.
A nyers tésztát rozmaringos fűszersóval ízesítheted.
Normál sütőt a maximumon melegíts elő, és egymás után süsd meg benne a két tepsi grissinit.
Helyettesíti a kenyeret, és jól illik pl. krémlevesekhez. Sonkával körbetekerve vagy olajbogyó és sajt mellé partifalatként kínálhatod. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!