Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tönkölyös grissini

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg tönkölyliszt + a tepsibe és a szóráshoz
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1/2 dl olívaolaj + a kenéshez

Elkészítés

  1. A tálba öntött liszt közepébe mélyedést készítünk, és beletöltünk 2,5 dl langyos vizet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd jól elkeverjük és állni hagyjuk 10 percig. Ezután a tésztát simára dagasztjuk, és közben beledolgozzuk a 1/2 dl olajat.
  2. A tésztát lisztezett sütőlemezen 1 cm vastagon téglalap alakúra kinyújtjuk, majd ecset segítségével megkenjük némi olajjal, és jól megszórjuk liszttel. Meleg helyen kelesztjük 2 órát.
  3. Közben a sütőt légkeverés mellett előmelegítjük 200 fokra. A megkelt tésztát 1 cm széles, kb. arasznyi hosszú csíkokra vágjuk, és lisztezett felületen hengeresre sodorjuk. A grissiniket elosztjuk két, sütőpapírral leterített sütőlemezen vagy tepsiben, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt.

Grissini receptek >>>  

Receptek tönkölyliszttel >>>   

Tudj meg többet a tönkölylisztről >>>   

Megjegyzés

A nyers tésztát rozmaringos fűszersóval ízesítheted.
Normál sütőt a maximumon melegíts elő, és egymás után süsd meg benne a két tepsi grissinit.
Helyettesíti a kenyeret, és jól illik pl. krémlevesekhez. Sonkával körbetekerve vagy olajbogyó és sajt mellé partifalatként kínálhatod. - MME

Ezek is érdekelhetnek