Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillszelet *szerelmes* raguval

MME MME
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • tetszés szerint hús (tarja, karaj vagy csirke)
  • A páchoz:
  • grillkrém vagy flekken mustár
  • kis olaj
  • vöröshagyma szeletek
  • ízlés szerint fokhagyma
  • A raguhoz:
  • zöldborsó
  • csirkemáj
  • gomba

Elkészítés

Elkészítés: A grillezés előtti napon pác hozzávalóit összekeverjük, és a húst jól bedörzsöljük, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Érdemes a vöröshagyma szeleteket úgy elosztani, hogy minden sor hús közé jusson. Másnap a húsokat ízlés szerint megsózzuk, és forró serpenyőben, grillrácson vagy akár tárcsán megsütjük. A sóval óvatosan bánjunk, mert a páchoz használt nedves ételízesítők is sósak.

A raguhoz a zöldborsót félig megpároljuk. Utána hozzákeverjük a csirkemájat, majd a megmaradt vöröshagymás, fokhagymás, olajos pácot. A gombát akkor tesszük a raguhoz, amikor a máj már majdnem készen van. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele darált erőspaprikát.

Tálaláskor a húsra vagy a hús mellé rakva, rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek