Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grillázstorta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál finomliszt
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vanílilás pudingpor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • A grillázshoz:
  • 10 dkg dió durvára törve
  • 20 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos piskótát sütünk a hozzávalókból, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingot a cukorral, a tejjel és a 2 tojássárgájával addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.

Közben a grillázshoz a cukrot felolvasztjuk, és belekeverjük a diót. Kiolajozott fém tepsire öntjük, és vékonyra elterítjük, majd ha megszilárdult, durvára törjük. Ennek a keveréknek a felét a krémbe keverjük.

Betöltjük a tortát (ez a mennyiség épp hogy elég volt, legközelebb másfélszer ennyiből fogom csinálni), kívülről is átkenjük, aztán megszórjuk a maradék grillázzsal. Én még díszítésnek karamellből húztam szalagszerű kis szálakat, és a torta közepére halmoztam, csini lett. :)

Megjegyzés

Ez a recept - a piskótát leszámítva - az itt található Farkas Miklósné féle grillázstorta recept, annyiban tértem el a recepttől, hogy én a grillázst is és a diót is durvára törtem, és nem ledaráltam, de nagyon finom lett így is, köszönet érte.
- Kicsijudika

Ezek is érdekelhetnek