Elkészítés: Hagyományos piskótát sütünk a hozzávalókból, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot a cukorral, a tejjel és a 2 tojássárgájával addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
Közben a grillázshoz a cukrot felolvasztjuk, és belekeverjük a diót. Kiolajozott fém tepsire öntjük, és vékonyra elterítjük, majd ha megszilárdult, durvára törjük. Ennek a keveréknek a felét a krémbe keverjük.
Betöltjük a tortát (ez a mennyiség épp hogy elég volt, legközelebb másfélszer ennyiből fogom csinálni), kívülről is átkenjük, aztán megszórjuk a maradék grillázzsal. Én még díszítésnek karamellből húztam szalagszerű kis szálakat, és a torta közepére halmoztam, csini lett. :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre