Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög saláta fetasajtos-szardíniás szósszal

MME MME
1 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát és a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk, beletesszük egy nagy tálba. A lilahagymát megpucoljuk, összevágjuk nagyobb darabokra. A zöldségekhez hozzárakjuk a salátát és az olívabogyót, az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, félretesszük. Most jöhet a szósz: a fetát villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a kefirt, a borsot, a (szintén villával összenyomkodott) szardíniát, a péppé zúzott fokhagymát, a tejszínt és a végén egy pici olívaolajjal lazítjuk. Ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, és egy kicsit hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, fogyaszthatjuk.

Megjegyzés

Ehetünk mellé natúr grillezett vagy sült csirkemellet, de pirítóssal is nagyon finom. Én sem vagyok az a kifejezetten salátás típus, de mióta ezt megkóstoltam, rászoktam, és sokszor készítem el a családnak. - MME

Ezek is érdekelhetnek