Gombás rostélyos zöldfűszeres szafttal és hajdinával

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • sertéstarja
  • bors
  • olaj
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • szárított erdei gomba
  • csiperke
  • paradicsom
  • zsálya
  • worchester-szósz
  • szójaszósz
  • tejszín
  • hajdina
  • víz
  • vöröshagyma
  • olaj
  • leveskocka
  • sertéshús
  • kakukkfű
  • snidling

Elkészítés

Elkészítés: A húsokat kissé kiklopfolom, óvatosan sózom (mert a szójaszósz is sós), borsozom, majd forró olajon elősütöm, s kiveszem a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobom a gombákat, a paradicsomot és a fűszereket. A gomba és a paradicsom levet eresztenek. Ebbe a lébe teszem vissza a húsokat. Felöntöm a szója- és Worchester-szósszal, s fedő alatt kevés lével puhára főzöm. Ha elfövi a levét, mindig pótolom kevéssel. A végén beleöltöm a tejszínt, azzal is összeforralom, s ekkor készen is van. Nem gyors étel, a hús vastagságától függően kell neki úgy 1 óra, és nem lehet hosszú időre magára hagyni sem, de megéri!

A hajdninakörethez kevés olajon megpirítom a szemeket, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm, jöhet bele a leveskocka és az egész hagyma. A leveskockával még megkeverem párszor, hogy biztosan szétmenjen benne, majd fedő alatt gyenge tűzön főzöm. Ha kész, tálalásig hagyom a fedő alatt, de félrehúzom a tűzhelyről.

Az omlóshúst a hajdinával tálalom.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss