Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-pórés tészta fűszeres húsgolyókkal

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A darált húst alaposan elkeverjük a fűszerekkel. Hozzátesszük a nyers tojást egészben. Letakarjuk. Kb. 20 perc alatt összeér, de előre is meg lehet csinálni. A fűszerkevréket is meg tudjuk előre csinálni.
  2. Felkarikázunk a pòréhagymát.Vastag szeletekre vágjuk a gombákat.Lehámozzuk a fokhagymát.
  3. Egy teflonedényben ( széles, nagy hogy beleférjen a tészta)  az oliva olajat és teavajat felhevìtjük, de csak addig, amìg a vaj felovad. Ekkor belehintünk 1 csipet nagyszemű sót, beletesszük a pòréhagymát, és hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kicsit pirìtjuk. Teszünk hozzá 1 deciIrsai Olivér, 2 zsályalevelet, feltépkedve. 
  4. Tésztafőző edényben vizet forralunk tengeri sòval.
  5. Ha a gomba elkészült, lehúzzuk a tűzről, és egy laposabb teflonban napraforgó olajat hevìtünk. A húsbòl kicsi gombòcokat formálunk vizes kézzel és kb. 15 percig sütjük.
  6. Beletesszük a tésztát a vìzbe. Amìg fő, sülnek a gombócok.
  7. A gombát visszarakjuk a tűzhelyre, és adunk hozzá tejszínt, reszülünk rá szerecsendiòt. A tésztát szűrővel rámerjük, összekeverjük, lezárjuk. Ráhintünk parmezánt és megszórjuk petrezselyemmel.

  8. A húsgolyókat kiszedjük és tálalunk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss