Gombás-pórés tészta fűszeres húsgolyókkal

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A darált húst alaposan elkeverjük a fűszerekkel. Hozzátadjuk a nyers tojást egészben. Letakarjuk. (Kb. 20 perc alatt összeér, de előre is meg lehet csinálni. A fűszerkeveréket is elkészíthetjük előre.)
  2. Felkarikázunk a póréhagymát.Vastag szeletekre vágjuk a gombákat. Meghámozzuk a fokhagymát.
  3. Egy teflonedényben (széles, nagyobb, hogy beleférjen a tészta) az olívaolajat és teavajat felhevítjük, de csak addig, amíg a vaj felovad.
  4. Ekkor belehintünk 1 csipet nagyszemű sót, beletesszük a póréhagymát, és hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kicsit pirítjuk. Teszünk hozzá 1 deci Irsai Olivér fehérbort, 2 zsályalevelet feltépkedve.
  5. Tésztafőző edényben vizet forralunk tengeri sóval.
  6. Ha a gomba elkészült, lehúzzuk a tűzről, és egy laposabb teflonban napraforgó olajat hevítünk. A húsból kicsi gombócokat formálunk vizes kézzel és kb. 15 percig sütjük.
  7. Beletesszük a tésztát a főzővízbe. Amíg fő, megsülnek a gombócok.
  8. A gombát visszarakjuk a tűzhelyre, és adunk hozzá tejszínt, reszelünk rá szerecsendiót. A tésztát leszűrjük és rámerjük, összekeverjük, lezárjuk. Ráhintünk parmezánt és megszórjuk petrezselyemmel.
  9. A húsgolyókat kiszedjük és tésztával tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a gombás-pórés tészta fűszeres húsgolyókkal

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss