Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gianni Annoni: A főzés lopás!

Hogyan lesz egy harmadéves közgazdászból, gasztroszupersztár választott hazájában? Hogyan jutott egyetemistaként arra az elhatározásra, hogy neki a gasztronómia lesz az élete, és hogyan, kitől szedte fel az ehhez szükséges tudást, és miért mondja azt, hogy a főzés lopás? Gianni Annoni nagyinterjú a Mandineren.

Gianni Annoni 30 éve jött Magyarországra, és talán ő maga sem gondolta volna, hogy ilyen élet vár majd itt rá. Szabad lett, de új otthonra is talált itt, ahol irigylésre méltó életet épített családjának.

Ám, a ma már kétgyermekes édesapának nem hullott az ölébe a siker, sőt eleinte még abban sem volt biztos, hogy mivel is szeretne foglalkozni. Ma szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy a tévéműsorokból ismert Gianni, aki szenvedéllyel beszél az olasz és a magyar gasztronómiáról, egy irodában üljön, számokkal és papírmunkával foglalkozzon, pedig akár így is alakulhatott volna az élete. 

A főzés és a gasztronómia szeretét természetesen otthonról  a dél-olasz nagymamája konyhájából hozta, így amiko a Magyarországon töltött egyetemi éve alatt "csomagot" kapott a szüleitől, amelyek roskadásig tele voltak a hazai finomságokkal, azokat azonnal megosztota a csoporttársaival, sőt első dolga volt, hogy az alapanyagokból összeüssön valamit, és az étellel összehozza a társaságot.Mivel nem csak ő, hanem a többi küldföldi csoporttársnak is érkezett ilyenkor csomag, és mindenki szeretett jó társaságban jókat enni, mások is nekiálltak "hazait" főzni, és ilyenkor el lehetett lesni - vagy ahogy Gianni fogalmazott a Mandínernek adott exkulzív interjújában: el lehetett lopni a főzés tudományát.

"A főzés, lopás. Tanuld meg! El kell lopni a tudást. Megtanultam, hogy a konyhában el lehet lopni a tudást, és ezzel el lehet lopni, meg lehet tanulni a kulturát. Más országok kulturáját is."

Íme a Mandiner Karakter legújabb videós podcastja Gianni Annonival!


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek