A lisztet, a szódabikarbónát, az olvasztott vajat, a cukrot, 1 tojást és 1 csipet sót tésztává gyúrunk.
A tésztát kinyújtjuk, és a piteforma alját kibéleljük vele. 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Közben a sült sütőtököt összepépesítjük.
A sütőtökpépet, 1 tojást, a mézet és a fűszereket összekeverjük. Az így kapott tölteléket az elősütött pitetészta közepére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. Visszatolva a sütőbe, 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük. Mascarponés krémmel és egy kevés fahéjjal meghintve tálaljuk.
Ezzel a méz mennyiséggel nem túlságosan édes a sütemény, aki kedveli édesebben, a töltelékbe is tegyen cukrot.
A tököt előző nap is meg lehet sütni. - Receptmuves
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!