Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vörösboros körtés csokis pite

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Vörösboros körtekompót :
  • 4 dl édes vörösbor
  • 2 ek cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • 5 db kemény körte
  • Tészta :
  • 22 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 18 dkg vaj (hideg)
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
  • Töltelék :
  • 40 dkg ricotta vagy krémes túró
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
  • 3 db tojás
  • 10 dkg olvasztott tejcsokoládé
  • vörösboros körtekompót

Elkészítés

  1. A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
  2. A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
  3. A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vaníilakivonatot, a pudinport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
  4. Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.

még több isteni pite recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss