Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymakrémleves kenyérkockával

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldség- vagy húslevesalaplé
  • 2,5 dl habtejszín
  • bors
  • pirított kenyérkocka
  • petrezselyem (a díszítéshez)

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és présen keresztül a hagymára nyomjuk. Jól összekeverjük, és közepes tűzön aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük, és kevergetve besűrítjük kissé néhány perc alatt.
  2. Végül a levest a fazékban botmixerrel krémesre turmixoljuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és megszórjuk zsemle- vagy kenyérkockával. Tetszés szerint finomra aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

    Még több leves >>> 

    Krémlevesek >>>

    Zöldséglevesek >>>

    Hússal készült levesek >>>

Ha minden perc számít, keverj el 1 ek kukoricakeményítőt egy kevés hideg vízzel, és azzal sűrítsd be a krémlevest. Utána már ne forrald!

Ezek is érdekelhetnek

Friss