Elkészítés: A fogast sózom, borsozom, citromlével megcsurgatom, 1 órát a hűtőben pihentetem, majd forró vajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütöm, melegen tartom.
A mártáshoz a vajat lassan felolvasztom, félreteszem, hagyom langyosra hűlni. Egy edényben vizet forralok, amelyre keverő tálat tudok helyezni. A 3 tojás sárgáját 3 evőkanál vízzel, kézi habverővel kikeverem, vízfürdőre teszem, addig keverem, amíg jó könnyed-habos lesz, majd a vajat is lassan fokozatosan hozzákeverem. Addig kevergetem, amíg a mártás besűrűsödik. (A tálnak nem szabad a vízfürdőbe érnie, és ne is lobogjon a víz, mert a tojás kicsapódik.)
Sózom, borsozom, ízlés szerint citromlével ízesítem.
Azonnal tálalom, mert csak frissen jó! A fogast a mártással leöntve, petrezselyemmel hintett főtt burgonyával kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre