hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fetás-spenótos kosárkák babsalátával

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
15 adag
Hozzávalók
  • A fetás-spenótos kosárkákhoz:
  • 10 dkg fetasajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 10 dkg paprikás szalámi
  • snidling
  • 5 dkg bébispenót
  • 15 db tésztakosárka
  • A babsalátához:
  • 30 dkg vörösbab
  • 1 db zellerszár
  • 5 db koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csilipaprika
  • 1 db sárgarépa
  • bazsalikom
  • A dresszinghez:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek mézes dijoni mustár
  • 1/2 db citrom leve
  • A tálaláshoz:
  • vörös cikória levelei

Elkészítés

  1. A fetasajtot, a krémsajtot és görög joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott paprikás szalámit, a szintén apróra vágott snidlinget (ízlés szerint) és a bébispenótot. A krémmel megtöltjük a tésztakosárkákat.
  2. A vörösbabot, a zellert, a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát, a salottahagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, majd összekeverjük őket, végül pedig egy kevés friss, apróra vágott bazsalikomot is szórunk rá.
  3. Az olívaolajat, a mézes dijoni mustárt és a citromlevet összekeverjük, majd ráöntjük a salátára.
  4. Az elkészült salátát vörös cikória levéllel és a fetás-spenótos kosárkákkal tálaljuk.

Videó! Így készítheted el a fetás-spenótos tésztakosárkát babsalátával! >>> 

POFONEGYSZERŰ SAJTGOLYÓK A SZILVESZTERI BULIRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss