Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos húscsiga-nyársak burgonyakörettel és salátával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db nyárshoz:
  • 20 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • fél dl olívaolaj vagy étolaj a sütéshez
  • 4 db pálcika
  • A burgonyához:
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 4 ág bazsalikom
  • 4 ág kakukkfű
  • 4 ág rozmaring
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5 dkg olívabogyó
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 3-4 evőkanál fehérborecet (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A nyársak:

1. Négy szelet húst vágok, majd kiklopfolom nem túl vékonyra, és megsózom mindkét oldalán.

2. Csak az egyik felét kenem be a húsoknak mustárral, zúzott fokhagymával.

3. Meghintem borssal, szerecsendiót reszelek a darabokra, és a tépkedett/vagdosott bazsalikomot is rájuk szórom.

4. Feltekerem henger alakban, mint a képen is láthatjátok, egymás mellé helyezem a húsokat, és 4 egyenlő részen átszúrom. Egy éles késsel 4 részre vágom, hogy a nyárson maradjanak, egymás mellett felszúrva a kicsi húscsigák.

5. Olajat hevítek, és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütöm.

A burgonya köret:

1. A burgonyákat héjastól megfőzöm (nem túl puhára), majd megpucolom, és 4 egyenlő, vastagabb szeletre vágom.

2. Az fűszerágacskákat megmosom, majd a burgonya egyik oldalára helyezem, és kicsit rányomkodom.

3. Kevés olajon a fűszeres felével a serpenyőhöz (asztali grillhez) nyomom a burgonyát, és aranyszínűre sütöm mindkét oldalát nagy lángon.

A saláta:

1. A megmosott, megpucolt zöldségeket nagyobb kockákra vágom, az egész magozott olívabogyót hozzáadom.

2. Megsózom, oregánót szórok rá, a borecettel és az olívaolajjal nyakon öntöm a színes egyveleget. Jól összekeverem, és a hűtőbe teszem egy fél órára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss