Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Húsvét után elég volt a nehéz ételekből, a zsíros húsokból? Egy vékony szelet hús gyorsan összedobható ízletes salátával kiegészítve könnyű vacsora lehet, ami nem terheli meg a gyomrot. Íme néhány szuper recept!
A csirkemellben az a jó, hogy olcsó és könnyen beszerezhető a konyhakész, kicsontozott változata is, semleges íze miatt nagyon jól variálható: zöldséggel, gyümölccsel, más típusú húsokkal megtölthető, göngyölhető, kirántható - egyszóval, igazi, gaszro- jollyjoker! És még a kalóriatartalma is elenyésző. Nem csoda, hogy imádjuk!
Videó
Mészáros Balázs a Mindmegette konyhájában most egy mennyei krumplilángost készített el nektek spenóttal és juhtúróval töltve. Tejföllel és fokhagymával megkenve egyszerűen zseniális. Érdemes kipróbálni!
Nyeli, mint kacsa a nokedlit... A mondás nem csak a kacsákra, az emberekre is igaz, a nokedli nagyon eteti magát, könnyen csúszik, így nem nehéz belakmározni belőle. Mutatjuk a kedvenc nokedlis receptjeinket.
A tésztasalátában az a nagyszerű, hogy teljesérékű főtt ételt kapsz, amit villámgyorsan el tudsz készíteni, bedobozolva iskolába vagy a munkahelyedre viheted, és még melegítened sem kell. Ebben a változatban van csirkemell, fetasajt, spenót és egyéb zöldségek bőséggel, így kijelenthetjük, hogy nem csak isteni finom, de szuperegészséges is!
Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Gyorsan könnyűt rovatunkban olyan pofonegyszerű fogásokat mutatunk nektek, amik nem csak a hétköznapokban, de akár a vasárnapi ebédnél is megállják a helyüket. Most egy mennyei fetás-sajtos fasírt következik, ami garantáltan az egész család kedvence lesz.
Kissné Szabó Regina Csilla
A pizza lelke a jó tészta, de az sem mindegy, hogy mi van a tetején. A pizza azért jó választás ebédre, vacsorára, uzsonnára, mert úgy készítheted el, ahogy akarod: sok hússal, hallal, vagy épp négy féle sajttal. A megoldások és variációk végtelensége teszi színessé és szerethetővé az olaszok specialitását.
PATAKY KRISZTINA
Kijelenthetjük, hogy a spenót, mint főzelék, megkaphatná a "legmegosztóbb étel" örökös díját. Még egy családon belül is megoszlanak a vélemények arról, hogy ez a legfinomabb vagy a legborzalmasabb étel a világon. Mivel a spenót, mint zöldség szuperegészséges, addig kísérlezgetünk, amíg nem tudjuk olyan formában feltálalni, hogy azt mindenki boldogan falja. A legmegfelelőbbek erre a különféle tészták, amelyek spenóttal töltve vagy keverve általános kedvencek lehetnek. Mutatunk most 13 bombajó variációt!
A réteslapban az a csodálatos, hogy nem csak rétest, hanem egy csomó más, isteni sós és édes süteményt is készíthetünk belőle: például krémest, bureket, tavaszi tekercset, vargabélest - és az itt következő spenótos-túrós-krémsajtos háromszöget, a görög spanakopita felturbózott változatát is! Ha gyors uzsonnát, vagy extrább vendégvárót rittyentenétek, ne is keresgéljetek tovább!
Ildikó Anita
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral!
DÖMÖTÖR VIOLA
Töltött sertésszelet: isteni, könnyen variálható és egyszerűen elkészíthető finomság, így a kezdő háziasszonyok is bátran kísérletezhetnek vele! Íme 9 bombajó recept, amiből biztosan repetázni fog az egész család!
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Vége a mirelit zöldség-szezonnak, és minden hónappal egyre jobban kilábalunk a téli szürkeségből. Íme néhány recept, amik frissességükkel és élénk színeikkel visszahozzák az életet az étkezőasztalra!
Könnyű vendégváró, tökéletes előétel, isteni köret. Mi az ? Naná, hogy a tésztasali! A legjobb benne, hogy mindenki ízlése szerint turbózhatja plusz hozzávalókkal, szószokkal, fűszerekkel. Íme 11 isteni recept, amik között biztosan Te is megtalálod az ízlésednek kedvezőt!
Ismerős érzés, hogy az ünnepek eljövetelével, fokozatosan megunjuk a vendégváró falatként kikészített pogácsákat és linzereket? Ne aggódj, ez a spenóttal felturbózott sajtosrúd recept az, amit tuti elkérnek majd az este végén. Pofonegyszerű, és nagyon finom!
A közel-kelet egyik legnépszerűbb mártogatósát rengetegféleképpen lehet variálni, ehhez mutatunk most 4 szuper változatot. Selymesen krémesek, fűszeresek és nagyon finomak!