hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros káposzta húsgombóccal

45 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom. A hagymákat és a petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem, vizes kézzel gombócokat formázok.

Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok a káposztára lisztet, teszek bele 1 kanál tejfölt, összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, összeforralom.

Tejföllel tálalom.

Megjegyzés

Hogy ne mindig töltött káposzta vagy székelykáposzta legyen. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek