Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezekben az órákban a legforgalmasabb a Lidl: jól jársz, ha elkerülöd ilyenkor a boltot

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a boltok egyszer konganak az ürességtől, máskor pedig lépni sem lehet a többi vásárlótól és a hatalmas bevásárlókocsiktól. Nos, most kiderült, melyek a legforgalmasabb időpontok, amikor jobb, ha otthon maradunk!

Alig pár hét választ el minket a karácsonytól, és ilyenkor mindenki felfokozott állapotban van és bizony napról napra egyre többen vannak a boltokban, a plázákban. Mindenki vásárol és a tömeg könnyen frusztrációhoz, idegességhez vezethet. Hogy elkerüljük a stresszt és a hatalmas vásárlótömeget, érdemes akkor boltba menni, mikor a legkevesebben vásárolnak. De mikor is vannak ezek az idősávok?

Mikor vannak a legkevesebben a boltban?

Erre a kérdésre viszonylag könnyű választ adni, ugyanis hétköznap napközben (9-től 15-ig) az emberek többsége dolgozik, így nincs lehetőségük a boltokban nézelődni. Ugyanígy a kevésbé zsúfolt időszakok közé tartoznak az esti órák, ugyanis 19-20 óra után már lemegy a munka utáni nagy roham is

A reggeli órák már kérdésesek, hiszen ha a kedvenc üzletünk iskola mellett vagy a belvárosban található, akkor a munkába vagy iskolába indulók reggel képesek megtölteni a boltot és így hosszú sor is kialakulhat a kasszáknál. Ha viszont a bolt nincs forgalmas helyen, és elsősorban inkább autóval közelíthető meg, akkor reggelente nem lesz ott tömeg.

Mikor vannak a legtöbben a boltokban?

A munkába és iskolába igyekvők miatt sokan vannak a boltokban reggel 7 és 8 óra között, valamint a munkaidő után, 15 és 19 óra között, hiszen ez az az idősáv, amikor hazafelé az emberek többsége elintézi a bevásárlást. Szintén zsúfolt időszak még a péntek délután, illetve a szombat és a vasárnap délelőtt is. Különösen sokan vannak azonban a boltokban az adventi időszakban, minél közelebb vagyunk karácsonyhoz. A brit Lidl nemrég pontosan ezt az időszakot nevezte meg a hálózat legzsúfoltabb óráiként.

Az Origo a brit kiskereskedelmi szaklap, a Retail Gazette cikke nyomán arról ír, hogy az angol Lidl felmérései alapján a legforgalmasabb órák a karácsonyt megelőző napokon, meglepő módon a nap közepén voltak 12 és 14 óra között. A legforgalmasabb nap pedig a karácsonyt megelőző utolsó péntek, és arra számítanak, hogy ez idén is így lesz.

Magyarországon sok üzlet zárva lesz december 24-én

A Lidl Magyarország mindenkit meglepve bejelentette, hogy idén nem nyitnak ki az üzletei december 24-én, ellenben 23-án meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat. Ehhez csatlakozott később a Rossmann és a Penny is, melyek szintén zárva tartanak karácsony előestéjén.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss