Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a diéta illik a leginkább a csillagjegyedhez

Mindenféle fogyókúrát kipróbáltál már, de eddig egyik sem működött igazán? Lehet, hogy az a gond, hogy a tökéletes módszert eddig az interneten és nem a horoszkópunkban kerestük. Asztrodiéta – 2. rész.

A múlt héten elkezdtük csokorba gyűjteni, mennyiben befolyásolja a csillagjegyünk az étkezéshez való hozzáállásunkat, és ez alapján melyik diéta lehet az, amiben sikert érhetnek el az egyes állatövi jegyek. Mivel a végeredményt egy brit kutatás is igazolta, a következő cikket nem csak annak érdemes elolvasni, akinek a múlt héten nem fedtük fel a titkát ezen a téren - írja a Fanny magazin.

Mérleg

A Mérleg jegy szülöttei mindig a kiegyensúlyozottságra törekszenek. Az életük minden területén kiemelten fontos számukra a harmónia, ami tökéletesen megjelenik a zónadiéta tápanyagbevitelre vonatkozó szabályaiban. Az ételek 40 százalékban szénhidrátot, 30-30 százalékban fehérjét és egészséges zsírokat, olajokat kell hogy tartalmazzanak. A diéta alatt a nők napi energiabevitele nagyjából 1200 kalória, a férfiaké pedig körülbelül 1500.

Skorpió

A Skorpiókat a szenvedély és az élvezet jellemzi leginkább. És ez az étkezéseikre is igaz, szeretnek jó és finom ételeket enni, úgyhogy számukra igencsak hatalmas büntetés lenne egy szigorú, önsanyargató fogyókúra. A Sonoma-diéta viszont pont nekik való, hiszen olyan ételek fogyasztását írja elő, amelyek energiával töltenek fel és telítettségérzetet okoznak, emiatt betartani sem nehéz. Ez a módszer nem vonja meg a finom falatokat, így továbbra is ízletes, tápláló fogásokat lehet enni, arra viszont figyelni kell, hogy minőségi alapanyagokat kell választani az elkészítésükhöz.

Nyilas

A Nyilasok sem abba a típusba tartoznak, akik elviselik a korlátokat és hajlandóak megvonni maguktól a finom falatokat, mivel azonban a személyre szabott dolgokat kifejezetten szeretik, így a testalkatdiéta ideális lehet a számukra. Csak ki kell választaniuk, hogy melyik alaktípusba tartoznak, és máris megtalálhatják a leírást, hogy mit érdemes fogyasztaniuk, illetve kerülniük. A koplalást azért nem célszerű bevállalni e jegy szülötteinek, mert a legaktívabbak közé tartoznak és szükségük van elegendő energiára.

Bak

Az összes csillagjegy közül a Bakoknak van a legnagyobb akaraterejük, ráadásul a szabálykövetéssel sincsen problémájuk; sőt kifejezetten szeretik, ha van egy keretrendszer, ami megszabja, mit hogyan érdemes csinálniuk, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. A szabályokat betartják akkor is, ha nagyon szigorúak és mindig elérik, amit akarnak. Így például nyugodtan bevállalhatják az amerikai narancsdiétát, ami ugyan eléggé drasztikus, de nagyon hatásos.

Vízöntő

Bár a Vízöntő jegy szülöttei meglehetősen türelmetlenek és nem szeretik, ha korlátok közé szorítják őket, közben van bennük egy hatalmas adag céltudatosság is. Amit elhatároznak, azt mindenáron végigviszik. Egy olyan diéta lehet számukra a legideálisabb, amit könnyen beépíthetnek a mindennapjaikba, ezután pedig akár hosszabb ideig is ki fognak tudni tartani mellette. Nos, az időszakos böjtölés pont ilyen. 8 órában azt ehetnek, amit csak akarnak, a maradék 16-ban viszont böjtölniük kell.

Halak

A legérzékenyebb csillagjegy, melynek képviselői szabadok és művésziek. Nem érdemes tehát beszorítaniuk magukat egy diéta szigorú keretei közé. Viszont megvan a képességük, hogy remekül megfigyeljék magukat és az igényeiket. Éppen ezért számukra diéta helyett az intuitív étkezés ajánlott. Ez annyit tesz, hogy kitűznek egy célt, például hogy x kilót szeretnének lefogyni, aztán csak odafigyelnek magukra és arra, hogy ehhez mire lenne szükségük. Elsőre bonyolultan hangzik mindez, de hidd el, a tested meg fogja adni a választ.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss