Elkészítés: A tortalaphoz a tojásfehérjéket egy mély tálban elkezdjük robotgéppel felverni, majd amikor már majdnem kész, kanalanként beletesszük a cukrot, és teljesen keményre verjük (amikor már nem csúszik ki a tálból a hab, ha oldalra döntjük). Lazán hozzákeverjük a mákot, a kókuszt és a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyenletesen elsimítjuk a tésztát, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül. Akkor van kész, amikor szép világos aranybarnára sül a teteje. Még langyosan levesszük róla a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, 20 dkg cukorral és 1 liter tejjel, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk hűlni, majd amikor már csak éppen langyos (de tényleg csak picit langyos), belekeverjük a margarint.
A torta összeállítása: a krémet rákenjünk a mákos-kókuszos lapra, majd a kakaós keksszel (szépen egymás mellé helyezve) telerakjuk a vaníliás krém tetejét. Kicsit várjunk, hogy hűljön a krém, mielőtt elkészítjük a tejszínt.
A tejszínt én elkészítés előtt kb. 30 percre mindig beteszem a fagyasztóba, most is így tettem. Higgyétek el, sokkal könnyebb lesz vele így dolgozni, és biztos, hogy a habfixálóval tökéletesen kemény tejszínt kapunk. A tejszínt elkezdjük kézi mixerrel felverni, majd amikor közepesen kemény, hozzáadjuk a habfixálót, és teljesen keményre felverjük. Ha kész, rákenjük a tortánk tetejére, és a hűtőbe tesszük.
Célszerű legalább fél nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre