Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az édességgel tisztelgett Vilmos II. Erzsébetnek

default user icon
MME
Darren McGrady tizenöt évig főzött a királyi családra, köztük természetesen II. Erzsébet királynőre is. A séf egy interjúban elárulta, hogy mi az uralkodó kedvenc étele, és meglepő módon nem az, amire sokan számítanak…

McGrady szerint II. Erzsébet bizony édesszájú, így a kedvenc finomsága, a házi csokis keksz, vajas tésztával. A séf szerint az uralkodóval kapcsolatban gyakran megemlítik, hogy a fekete ridikülje nélkül egy lépést sem tesz, ugyanakkor a személyzet tagjai jól tudják, hogy a házi csokis keksznek is mindig lapulnia kell valamelyik táskában, ha elutazik.

De nemcsak a kekszet, hanem az abból készült speciális torta is a királynő kedvence lett, amiből hetente legalább egyet elkészítenek számára. „Mindig elfogy. Soha egy szelet nem marad belőle”- mondja a séf, aki azt is elárulta, hogy nemcsak a királynő, de az unokái, Harry és Vilmos is édesszájúak. Ők azonban a pudingot imádják nagyon, amire még az édesanyjuk, Diana szoktatta rá őket.

Azt viszont már kevesen tudják, hogy Vilmos herceg milyen különleges gesztussal köszönte meg II. Erzsébetnek , hogy Diana halála után védelmezte, és óvta őt. Amikor 2011-ben Vilmos feleségül vette Katalint, az esküvőre három tortát is készítettek. Az egyiket a menyasszony választotta, a másik a pár hivatalos tortája volt, a harmadikat pedig a vőlegény tortájának nevezték el. Vilmos kérése az volt, hogy ez csokis kekszes torta legyen. A tortához 1700 kekszet és 17 kiló csokit használtak fel.

II. Erzsébet étrendje egyébként nem annyira tér el a többi emberétől. Általában halat, vagy csirkét ebédel, köretnek pedig zöldségeket kér. Vacsorára szereti a friss gyümölcsöket, vagy a salátákat. „A banánt igazán kedveli a királynő, de azt szereti, ha vékonyra szeletelve szolgálják fel neki”- mondta McGrady, aki hozzátette azt is, hogy a fokhagymás ételeket kifejezetten kitiltotta a konyhából  az uralkodó.

ÍGY ÉTKEZIK II. ERZSÉBET ÉS CSALÁDJA: 10 ELKÉPESZTŐ SZOKÁS A BUCKINGHAM PALOTÁBÓL! >>> 

EZT ESZI VILMOS HERCEG ÉS KATALIN HERCEGNÉ REGGELIRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss