Kemény sajtokhoz: A megmaradt parmezán hetekig is eláll majd a hűtőben, és nem fog penészedni sem, ha konyhai papírtörlőbe bugyolálja, és így teszi be a fridzsiderbe. Lehet, hogy egy kicsit keményebb lesz, de így legalább könnyebb lesz lereszelni.
Kevesebb zsír: Mindegy, hogy rántott hal, hús vagy éppen zöldség szerepel a vasárnapi menüben, sokkal finomabb lesz az étel, ha közvetlenül sütés után konyhai papírtörlővel leitatja róla a felesleges zsiradékot. Ettől az íze nem változik, viszont az állaga sokkal jobb lesz.
Sütőforma: Amennyiben a sütőformát nem megfelelően zsírozza, vajazza ki, beleragadhat az étel. Ezt elkerülendő tegyen egy kevés vajat vagy margarint a formába, majd egy papírral egyenletesen oszlassa el a mélyedésekben is. Ha biztosra akar menni, szórjon a formába egy kevés lisztet is.