Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdélyi reggeli

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A savanyú káposztát apróra szeljük, de ha túlságosan pikáns, előtte kissé kiöblítjük. A kolbászt karikára, a szalonnát pedig apró kockákra vágjuk.
A szalonnát kevés olajon elkezdjük sütni, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Mikor kezd üvegesedni, beletesszük a káposztát, kevés olajat még alá öntünk, mert a káposzta sokat felvesz. Ha már majnem megsült, beletesszük a kolbászkarikákat is. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntjük a már majdnem kész ételhez. Egyszer átkeverjük, de utána hagyjuk megsülni egészben, hogy szép formája legyen. Ha az alja már megsült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük. Friss, ropogós fehérkenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Hideg téli reggeleken remekül felmelegít. Készíthetjük vacsorára is, ha gyorsan valami nagyon kiadósat akarunk az asztalra adni, de utána ajánlatos egy könnyű séta, mert az étel nagyon-nagyon laktató. - MME

Ezek is érdekelhetnek