Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A savanyú káposztát apróra szeljük, de ha túlságosan pikáns, előtte kissé kiöblítjük. A kolbászt karikára, a szalonnát pedig apró kockákra vágjuk.
A szalonnát kevés olajon elkezdjük sütni, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Mikor kezd üvegesedni, beletesszük a káposztát, kevés olajat még alá öntünk, mert a káposzta sokat felvesz. Ha már majnem megsült, beletesszük a kolbászkarikákat is. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntjük a már majdnem kész ételhez. Egyszer átkeverjük, de utána hagyjuk megsülni egészben, hogy szép formája legyen. Ha az alja már megsült, óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is átsütjük. Friss, ropogós fehérkenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre