Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres szelet

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 2,5 evőkanál nádcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 400 ml meggle cukrászhab
  • 15 dkg eper (évszaktól függően mirelit is lehet)
  • 1 kis üveg szamócadzsem (lehetőleg házi)
  • fehér és étcsokoládé a díszítéshez (1/2-1/2 tába)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nádcukrot és a tojások sárgáját, Ezeket robotgéppel összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 5 evőkanál lisztet. Ezeket óvatosan összedolgozzuk és a masszát csatos (szögletes) formába öntjük (A/4-es méretű), majd előmelegített sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek