Az almát héjastól lereszeljük és meghintjük 10 dkg cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojáskrémbe beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól elvegyítjük. Az almáról a keletkezett nedvességet leöntjük, kissé leitatjuk, majd a tésztába keverjük. őrölt fahéjjal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát margarinnal kikent, zsemlemorzsával behintett tortaformába vagy őzgerincformába öntjük és lassú tüzön, tűpróbáig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre