Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Édes túrófelfújt

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 3-4 személyre:
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró áttörve
  • 20 dkg száraz fodros vagy csuszatészta
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 púpozott evőkanál porcukor ízlés szerint
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A formához:
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegetjük.

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a mazsolát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a csipet sóval.

A tojásos-túrós masszát összekeverjük a kifőtt tésztával, hozzáadjuk a leöblített mazsolát, majd a tojáshabot óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.

A keveréket vajjal kikent és porcukorral hintett formába öntjük és előremelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 25-30 percig, addig, amíg a beleszúrt hurkapálcára nem ragad a masszából.

Megjegyzés

Ízre hasonlít a vargabéleshez, stíriaihoz, de egyszerűbb.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek