Íme a legjobb szósz a karácsonyi sültek mellé

default user icon
MME
A kökény az őszi-téli időszak egyik legnagyobb ajándéka. A természetben járva érdemes belőle egy kosárral szedni, és elkészíteni ezt az izgalmas szószt, ami húsok, vagy csőben sült zöldségek mellé kiváló.

"Kék a kökény recece" - bizonyára sokaknak eszébe jut ez a gyerekdal, ha ősszel-télen a természetben sétálva meglát egy kökénybokrot. Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatunkban Megyeri Sára mesél nektek arról, hogy mikor szedjünk kökényt, mire érdemes figyelni, illetve azt is megmutatja, hogy mit csináljunk belőle.

Sára tanácsait már csak azért is érdemes megfogadni, mert a kökény az egyik legegészségesebb bogyós gyümölcsünk. Nagyon magas a C-vitamin tartalma, nagyon jó immunerősítő. Ha éretlenül fogyasztjuk, akkor az íze kissé fanyar. A kökényből készíthetünk lekvárt, bort. Megyeri Sára egy kökényszósz receptjét mutatja meg nektek, amit teltebb húsokhoz is kiváló.

Nézd meg videón, hogy készítheted el a kökényszószt!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss