Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Verbéna és orbáncfű: így találhatsz ehető növényeket, melyek még finomak is

default user icon
MME
Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatában Megyeri Sára megmutatja nektek, mely vadon termő növényeket érdemes leszedni az erdőkben és a mezőkön, és melyiket, mire használhatjuk.

Megyeri Sára vadon termő növényekkel foglalkozik, melyek nemcsak gyógyhatásúak, de finomak is. Az a tapasztalata, hogy egyre nagyobb divatja van az ehető növények keresgélésének, gyűjtésének és felhasználásának, viszont még nagyon keveset tudnak róla az emberek. 

A Mindmegette.hu szakértőjeként Megyeri Sára mostantól Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatában mutatja meg nektek, mire használhatjátok az erdőn-mezőn, saját kezűleg gyűjtött növényeket. Barangoljatok vele a Vértesbe, és első körben ismerjétek meg a kígyóhagymát, a verbénát, a mezei zsályát, a fodormentát, az orbáncfüvet és a mezei zsurlót. 

Megyeri Sára

"Egész kicsi koromtól kezdve rengeteget kirándultunk, de én a sima túrázást sajnos nem értem - annyi minden van a természetben, hogy valamit mindig szedni kell! A gombázás volt az eredeti szerelem, de a gombák sajnos hisztisek, így lassan átterelődött a figyelmem a többi csodára az erdőkben, és elcsavarták a fejem az ehető növények. A természetnek olyan jó ízlése van, hogy azt mutogatni kéne - én pedig boldogan megteszem! És igyekszem úgy élni, hogy a következő életemben őzike lehessek a Vértesben."

Még több cikk a gyógynövényekről:

Ezek is érdekelhetnek

Friss