hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-zabpelyhes keksz csokidarabkákkal

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra verem robotgéppel, majd a tojással is simára keverem. A száraz hozzávalókat apránként adom hozzá, nem szabad túlkeverni. A végén keverem el egy lapáttal a zabpelyhet, majd az apróra vágott csokit.

Egy tepsire sütőpapírt teszek, vagy ha jó minőségű teflon tepsink van, akkor elhagyható a papír. Bevizezett kézzel kicsi golyókat formálok, és a tepsire rakom. Egy pohár alját is bevizezem (így nem ragad rá), és azzal nyomom le, így minden darab egyenletes felszínű és alakú lesz.

Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm. Nem kell, hogy nagyon megbarnuljon a teteje, mert akkor ki fog száradni, pont elég neki ennyi idő. Egy műanyag palacsinta forgatóval szoktam levenni a tepsiről, mert még nagyon lágy mikor elkészül, így persze a levegőn megszilárdul, és tökéletes állagú lesz.

Megjegyzés

Mivel nagyobbacska családom van, ezért egyből a dupla adagot készítettem el, amiből végül 53 kisebb-nagyobb darabka sült. - 0420marcsu

Ezek is érdekelhetnek

Friss