Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a darált diót. Sütőpapírral fedett tepsire 6 egyforma köralakban kenjük el a tésztát. 210 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez a cukrot és a pudingport elkeverjük a tojássárgájával, kevés tejjel felhígítjuk, majd a többi tejet hozzáöntve sűrű krémmé főzzük. Főzés
után lehűtjük.
Amíg hűl, addig a vajat felhabosítjuk
robotgéppel. A habosított vajat és a krémet összekeverjük, és betöltjük vele a tortát. Úgy osszuk el a krémet, hogy legfelülre tésztalap kerüljön.
A tetejére felolvasztjuk fel a fehér csokoládét, elkenjük a torta tetején, az olvasztott étcsokoládéval pedig megmintázzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre