Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-szőlős joghurttorta

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 20 dkg dió (darált)
  • 4 közepes db alma
  • 4 dl tejföl
  • 2 dl napraforgó olaj
  • Krémhez:
  • 5 dl joghurt
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 citromból nyert citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 1.5 dl víz
  • Te tejére:
  • 20 dkg kékszőlő

Elkészítés

  1. Almát megpucoljuk és lereszeljük. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Krémhez: A zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és hozzáadjuk a kihűlt zselatint. A tejszínt keményre felverjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük. Tetejére: Kivesszük a tortát a formából, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek