Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós narancstorta

55 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 8 db egész tojás,4 evőkanál meleg víz ,12 evőkanál liszt,12 evőkanál cukor,1 db sütőpor,15 db gerezd dió durvára aprítva,1 narancs reszelt héja,1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj, 1 evőkanál hártyázott narancs kocka,1 evőkanál narancslé csipet só,1db narancs.
  • A krémhez: 0.5 dl tej, 5 evőkanál liszt,25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor,1 hártyázót narancs felkockázva.2 dl habtejszín.

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk ,a tojás fehérjét felverjük a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá . A tojássárgáját kikeverjük a vízzel a narancs levével majd beleszórjuk a sütőporos lisztet a durvára aprított diót ,a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat .Összekeverjük majd a tojásfehérje hab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük. Egy 26 cm átmérőjű torta forma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a diós piskóta masszát. A sütött előmelegítjük 180 c . A tortát betoljuk a sütőbe 25-30 percre.tűpróbával ellenőrizzük ,hogy meg sült e a közepe is. Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet .A tejből és a lisztből vaníliás cukorból fehér krémet főzünk . A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével. Ha kihűlt a krém akkor összeverjük . Annyit veszünk ki a krémből amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat. Ha tortánk megsült akkor rácson kihűtjük Ha kihűlt akkor három részre vágjuk. / korongra/ Megtöltjük a lapokat a krémmel .Majd a másik krémmel bevonjuk a tortát. Tejszínhabbal díszítjük a tortát. és narancs karikákkal. A felvert tejszínt csillag csöves habzsákba szedjük és habrózsákkal kidíszítjük a tortát a tetejére narancs szeleteket rakunk. 2 órára hűtőbe tesszük hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss