Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós-mazsolás pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 15 dkg sütő margarin
  • csipet só
  • kb. 1/2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg szárazon illatosra pirított, majd ledarált dió
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagyobb alma héjastól reszelve
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrjuk, a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.

A töltelékhez felforralunk 2 dl tejet, beleadjuk a diót és a morzsát. A tűzről lehúzva a többi hozzávalót is belekeverjük, végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, kikent közepes tepsihez kinyújtjuk az egyik tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik tésztalapot is kinyújtva ráhelyezzük a töltelékre. Tetejét tejjel megkenegetjük, villával megszurkáljuk.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss