Elkészítés: A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrjuk, a hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
A töltelékhez felforralunk 2 dl tejet, beleadjuk a diót és a morzsát. A tűzről lehúzva a többi hozzávalót is belekeverjük, végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát 2 részre osztjuk, kikent közepes tepsihez kinyújtjuk az egyik tésztalapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd a másik tésztalapot is kinyújtva ráhelyezzük a töltelékre. Tetejét tejjel megkenegetjük, villával megszurkáljuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Kihűlés után porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre