Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós és mákos bejgli II.

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 40 dkg zsiradék
  • 4 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 1 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • kevés tej
  • A töltelékekhez:
  • 40 dkg dió
  • 40 dkg mák
  • 80 dkg cukor
  • 2-3 narancs reszelt héja
  • 2-3 citrom reszelt héja
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a zsiradékkal jól összedolgozzuk, azután 4 tojás sárgáját, a porcukrot, a sót és a felfuttatott élesztőt hozzágyúrjuk. Jól kidolgozzuk, a tésztát 4-6 gömbre felosztjuk.

Meleg helyre tesszük, ahol hagyjuk egy kicsit megkelni.

A töltelékekhez a diót és a mákot finomra őröljük, majd 40-40 dkg cukorral, vízzel felfőzzük. Ne legyen híg, de nagyon kemény se! Ízesítésnek 2-3 citrom vagy narancs reszelt héját, vaníliát, őrölt fahéjat és őrölt szegfűszeget használunk, melyet felforralunk, és a töltelékkel összekeverünk.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, tepsibe rakjuk, és tojásfehérjével kétszer megkenjük. Kb. 30-40 percig egyenletes tűznél szép barnára sütjük.

Megjegyzés

A bejgliket nem szabad túl szorosra tekerni, mert kirepednek. Lekenés előtt villával szurkáljuk meg a tetejét, hogy az élesztőgázok el tudjanak távozni.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss