Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és 2 lapra vágjuk.
A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot, azt is bekenjük.
Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal.
Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre