Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos-paradicsomos penne

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk, a megtisztított, megmosott paradicsomot durvára daraboljuk. Egy hosszában félbevágott erős paprika egyik felét kicsumázzuk és vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben felhevített olívaolajon a hagymakockát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát, valamint a felszeletelt erős paprikát, és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a -pürét, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és mérsékelt tűzön főzzük 8-10 percig.
  2. Közben a pennét forrásban levő sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük és durvára aprítjuk, majd a darált húsos paradicsomszószba forgatjuk. Kóstolás után megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és összeforgatjuk a szósszal. Bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

11 ELLENÁLLHATATLAN TÉSZTASALÁTA, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss