Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a bizonyíték: a cukormentes csokitorta pont annyira finom, mint a klasszikus változata

default user icon
MME
Most egy olyan csokitortát hoztunk nektek, aminek különlegessége abban rejlik, hogy bizony azok is gond nélkül ehetik, akik a cukrot mellőzik vagy mellőzniük kell étrendjükből. Ha desszertről van szó, nekik mindig nehéz megtalálni a megfelelő desszertet, így a következő receptünk biztosan a hasznukra lesz.

Ha valaki nem fogyaszthat cukrot, ezzel együtt pedig semmilyen cukros terméket, az nem jelenti azt, hogy a sütiket, tortákat is mellőzniük kell az életükből. Kiváló bizonyíték erre a következő csokitorta recept is, amit a cukorbetegek is bátran kipróbálhatnak. Ha még nem vagy jártas a tortakészítés világában, akkor is nyugodtan nekiláthatsz, hiszen bármennyire is bonyolultnak tűnik az elkészítése, egyáltalán nem az.

Ráadásul van egy segítséged is a konyhában, hiszen a receptet és a pontos folyamatot videón is megmutatjuk M. Dobos Marianne, a Hír TV műsorvezetőjének jóvoltából. Biztosan vagyunk abban, hogy még a maradék csokit is ki fogod nyalni az edény aljáról, annyira tuti lesz.

Hozzávalók:

A tésztához:

10 db tojás
9 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 ek. sikér
1 csomag sütőpor
9 ek. eritrit
1 ek. holland kakaópor

A krémhez:

25 dkg margarin
25 dkg poreritrit
12,5 dkg holland kakaópor
1 doboz vegán krém

A CUKORMENTES CSOKITORTA PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 


Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután a sárgáját az eritrittel habosra keverjük. A lisztet és a felvert habot kis adagokban a sárgájához adjuk, végül belekeverjük a sikért és a sütőport is.
  2. A tésztát kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amíg a torta pihen, elkészítjük a krémet. A szoba-hőmérsékletű margarint a poreritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót, végül az egy doboz vegán krémet.
  4. A tortát két részre vágjuk, a közepét megkenjük a krémmel, majd a maradékkal az oldalát is lekenjük. Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral.

Ha esetleg te is elkészítetted ezt a csodálatosan finom cukormentes csokitortát, akkor mindenképpen készíts egy fotót a végeredményről, és oszd meg velünk Facebookon is, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss