Elkészítés: 1. A tésztát feltesszük sós vízben főni. A vízbe szoktam kb. 2 evőkanál olajat is tenni, hogy a tészta ne ragadjon össze.
2. Közben meghámozzuk a zöldségeket, és ízlés szerint feldaraboljuk őket (én karikákra vágtam a cukkinit és a hagymát is).
3. Ha a tészta készen van, leszűrjük, félretesszük.
4. 5 evőkanál olajon megpároljuk a zöldségeket (mindhárom zöldséget egyszerre tesszük az edénybe), és kb. 10 perc múlva (addig folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen) sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kínai fűszerkeverékkel. Vizet öntünk a zöldségekre, és fedő alatt fél órát főni hagyjuk.
5. Mikor már puhára főtt a borsó is, levesszük a fedőt, és addig főzzük tovább, amíg kevés lé nem marad alatta. Ezután 2 dl vízzel összekeverünk 1 púpos evőkanál étkezési keményítőt, melyet az ételhez öntünk.
6. Ha a keményítő kellőképp besűrűsítette a ragut, a megfőzött tésztával összekeverjük, és már fogyaszthatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre