Csontleves májgaluskával

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, beletesszük a csontokat, és ha ismét felforrt, leszűrjük, átmossuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és nagyobb darabokra vágjuk őket.
  2. A leszűrt, megmosott csontot 2 liter hideg vízben felteszük főni, és ha felforrt, alacsony lángon tovább főzzük, épp, hogy csak gyöngyözzön. A tetején keletkező habot lemerjük róla.
  3. 1 óra elteltével hozzáadjuk a zöldségeket, a sót és a borsot, 45 perc főzés után levesszük a tűzről, és 15 percet pihentetjük, hogy leülepedjen. Lassan kanalazva átszűrjük egy ruhán, vagy sűrű szitán vagy szűrőn.
  4. A galuskához megkaparjuk a májat, beáztatjuk a zsemlét, és kinyomkodjuk.
  5. Az apróra vágott hagymát lepirítjuk egy kevés olajon. Egy tálban elkeverjük az eddigieket a fűszerekkel, a tojással és a zsemlemorzsával, a liszttel és az apróra vágott petrezselyemmel. Egy félórát pihentetjük, sós vizet forralunk, és a masszából galuskákat szaggattunk bele. Nagyjából 5 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk a saját levében megduzzadni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss