Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis muffin

30 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csokoládét összetörjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a vajat, majd betesszük a mikrohullámú sütőbe, és 1-2 perc alatt megolvasztjuk. Melegítés közben időnként ellenőrizzük, ha a vaj már enyhén felolvad, kivehetjük.
  2. Egy habverő segítségével alaposan elkeverjük a csokit a vajjal. Amikor egynemű, hozzáadjuk a cukrot, ezt is alaposan elkeverjük, majd következhet a tojás, ezt is eldolgozzuk, végül egy csipet sót adunk az alaphoz.
  3. Azután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük, míg a liszt teljesen feloldódik. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformába helyezzük a papírkapszlikat; ha nincsen, kivajazzuk és kilisztezzük a formát.
  4. A csokis alapot habzsákból vagy kanállal a formák feléig töltjük, ezután a sütőbe rakjuk, és 18-20 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Ennyi idő alatt szépen felemelkedik a sütemény.

Nézd meg videón, hogyan készül a csokis muffin!

Megjegyzés

Az elkészült muffint fogyaszthatjuk magában, de kínálhatjuk fagylalttal és/vagy lekvárral is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss