hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsókos citromos muffin

75 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit, vagyis a tojássárgákat, a cukrot, a citromlevet, és a vajat egy tálban elkeverjük, és forró gőz fölött szilárd krémmé verjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A muffinformákat kivajazzuk.
  3. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihűlni. A tojássárgáját cukorral, citromhéjjal, vaníliával és sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd belekeverjük a folyékony vajat is. A fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát a formákba öntjük, 175 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Ezt követően minden muffinnak kivágjuk a közepét kb 2 cm mélyen, és a lyukba citromkrémet simítunk.
  5. A habcsókhoz a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd habzsákból kinyomjuk a muffinokra.
  6. Ezt követően vagy visszarakjuk a sütőbe 5 percre 220 fokra, vagy zsebsárkánnyal megpirítjuk egy kicsit a tetejét. 

Ezek is érdekelhetnek