Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis mogyorókrémmel töltött kemencés fánk

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk egy mokkáskanál cukrot, a kevés langyos tejet, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagyobb tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, a két tojássárgáját, a csipet sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, és annyi langyos tejet, hogy közepesen szoros kelt tésztát kapjunk. Hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is, majd cipót formázunk belőle, és hagyjuk megkelni.
  3. Enyhén lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk, majd köröket vágunk ki belőle. A tésztakorongok felét megkenjük csokis mogyorókrémmel, a tetejére pedig egy-egy üres tésztát rakunk. A széleket gyengéden összenyomjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és ott is hagyjuk kelni még félórát. Végül 180 fokra felfűtött sütőben megsütjük. Langyosan tálaljuk, porcukorral meghintve.

FARSANGI FÁNK EGYSZERŰEN >>> 

ECLAIR FÁNK >>> 

TÍZPERCES SÜTŐPOROS FÁNK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss