A csokoládét a vajjal, egy tálban, gőz fölött összeolvasztjuk. A tojások sárgáját felverjük a cukorral, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá verjük.
A megolvadt csokoládét lassan hozzáöntjük a cukorral kikevert sárgájához, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, és óvatosan belekanalazzuk a fehérjehabot is. Magasabb falú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 fokta előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, kicsit hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a tepsiből, és egy rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.
A hozzávalókat egy lábasba tesszük, és lassú tűzön addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, és szép barna színt kap, kihűtjük.
A karamell kivételével az összes hozzávalót szépen habosítjuk, majd a végén hozzáadjuk a karamellát is, és ha elkészült, kihűtjük.
3D csokoládé díszekhez a csokoládét felolvasztjuk, egy vastagabb nejlonzakcsóba töltjük, aminek a sarkát egy picit kivágjuk, majd vékony sugárban belecsurgatjuk a jéghideg vodkába. A csoki azonnal megdermed. Ha kész, óvatosan kiemeljük a vodkából.
A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, majd a tetejére, egy habzsákból kinyomjuk a karamellás vajkrémet, majd a tetejére helyezzük a csokoládédíszeket, végül aprított sós mogyoróval megszórjuk.