Elkészítés: A liszthez adjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a csipet sót, és az egészet tálba szitáljuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejföllel összeállítjuk, rugalmas, sima felületű tésztává gyúrjuk. Hűvösebb helyen pihentetjük 20-25 percig.
A töltelékhez habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét, összeforgatjuk, majd beleszórjuk a csokidarabokat.
A sütőformát (30x20 cm) kibéleljük sütőpapírral, és a méretre kinyújtott tésztát beletesszük, tetejét megkenjük a csokikrémmel vagy lekvárral. Ráöntjük a habot, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, levesszük a sütőpapírt. Rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre