Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elképesztő, mi történik 42 nap alatt az elültetett cukkinimaggal: csodás videófelvétel

A cukkini a diétázók nagy kedvence, ugyanis szinte nulla kalória van benne, mégis gazdag az ásványianyag-tartalma. Sokféle étel készíthető a cukkiniből, melyet otthon is könnyű megtermeszteni.

A cukkiniből készíthető tócsni, fasírt, lecsó és főzelék, gazdagíthatja a tésztás ételeket, a húsos ragukat és a rizottót, kiránthatjuk és meg is tölthetjük, de készíthető belőle rakott étel vagy hamis lasagne is, sőt akár a brownie tésztájába is belekeverhetjük, ettől csak még szaftosabb lesz a csokis sütemény.

Az ezerarcú cukkini kiskertben könnyen temeszthető és magról hamar szép, egészséges palánta növeszthető, melyet a megfelelő időben kell kiültetni a szabadba. A cukkinimag nagyon hamar gyökeret ereszt és alig egy hónap alatt dús levelű palántává fejlődhet. A folyamatot mozgásban nem nagyon látjuk, csak a végeredményt csodálhatjuk. Vagy mégsem?

Ez történik a cukkinimaggal 42 nap alatt

A cukkinimagból alig másfél hónap alatt gyönyörű palánta lesz, és a folyamatot le is videózta a time lapse videókra szakosodott egyik youtuber. A gyorsított felvételen gyönyörűen látszik, hogyan ereszt gyökeret a cukkinimag és milyen gyorsan növekedésnek indul, majd pedig leveleket hozva szinte bokorrá fejlődik. Ha kíváncsi vagy a csodás felvételre, nézd meg te is!

Borítókép: YouTube

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss