Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinilasagne

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 doboz hámozott-darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 dl passata
  • bors
  • 2 ek aprított bazsalikom
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 25 dkg krémes ricotta
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • 20 dkg pizzamozzarella

Elkészítés

  1. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is. Ha összeesett, jöhet hozzá a darált hús, ezzel is átpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsom konzervet és a passatát, sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A legvégén hozzákeverjük az aprított bazsalikomot is.
  2. A megmosott cukkinit hosszában kb. fél cm vastagságúra vágjuk és egy tepsire fektetve 190 fokon elősütjük kb. 20 perc alatt.
  3. A ricottát kikeverjük a reszelt parmezánnal és a tojással, ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal.
  4. Egy jénai aljára teszünk vékonyan a raguból, ráfektetjük a cukkini szeleteket, teszünk rá a ricottás krémből és megszórjuk a reszelt mozzarellával. Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  5. 190 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd rászórjuk a maradék mozzarellát és rápirítjuk. Szeletelés előtt érdemes állni hagyni 10-15 percet.

Videó! Így készítheted el a cukkini lasagnét! >>> 

CUKKINITÓCSNI, -FASÍRT ÉS -PALACSINTA: 12 VARIÁCIÓ A NYÁR KEDVENC VACSORÁJÁRA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss