Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így készíti egy új-zélandi a magyar lángost: ettől neked is elkerekedik a szemed

Lángos nélkül nem telhet el a nyár, de ezt az olajban kisütött kelt tésztát, melyet fokhagymával bedörzsölünk, jó vastagon megkenünk tejföllel és megszórunk reszelt sajttal, nem csak a legmelegebb hónapokban lehet élvezettel falatozni!

Mindenkinek van egy bevált és a családja által szeretett lángosreceptje. Készülhet kenyértésztából, krumplival vagy éppen kefirrel felturbózva, és a feltét is számtalan variációban megjelenhet. Egy biztos, a fokhagyma nélkül elképzelhetetlen a lángos! Nos, egy új-zélandi sztárszakács egészen különleges módját választotta a lángos elkészítésének.

A lángostésztához liszt, víz, só, élesztő és cukor kell, jól tudja ezt a közösségi médiás felületek egyik legnépszerűbb sztárszakácsa, az új-zélandi születésű Andy Hearnden is, azonban csavart egyet ezen a klasszikus, magyar "street foodon".

A fokhagymás olajat nem rákente, hanem belegyúrta a tésztába

Andy a legújabb videójában megmutatta több mint 4 millió követőjének, hogyan is készül a lángos, ám több magyar rajongójának is elkerekedett a szeme, amikor meglátták, hogy a fokhagymás-olajos kencét nem a kisült lángosra kente rá, hanem beledolgozta a tésztába. Andy ugyanis a kelt tésztába az első pihentetés után belegyúrta a fokhagymás-olajos keveréket.

Ezt követően ugyanúgy formázta és sütötte ki a tésztát, mint ahogy a magyar háziasszonyok, majd megkente tejföllel, megszórta reszelt sajttal és ódákat zengett arról, mennyire jó is a lángos.

Borítókép: Andy Cooks YouTube-csatornája

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss