Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A „világvége királynője” egy évre elegendő élelmiszert raktároz otthonában – fotó!

default user icon
MME
A 35 éves, Salt Lake Cityből származó Charmingly Frugal gyerekkora óta foglalkozik élelmiszerek tartósításával. Mára komoly készletet halmozott fel otthonában; az ételek mellett betárazott többek között elsősegélydobozokat, meleg ruhákat és generátorokat is.

Frugal a rosszindulatú trollok szerint felhalmozó, aki pazarolja az élelmiszert, de ő állítja, hogy a közel 30 év alatt talán három üvegnyi ételt dobott csak ki. Ráadásul 80%-ban önfenntartó a családja, így a vádak semmiképpen nem állják meg a helyüket.

„Légy felkészült, ne félj!”

Ez a jelmondata Charminglynek, akit a nagyszülei, Adelle és Clyde tanítottak meg az előrelátásra. A 35 éves nő sokféle zöldséget és gyümölcsöt, gyógynövényeket termeszt a kertben, amiket aztán tartósít. Így folyamatosan egy évre elegendő élelmiszerkészlettel büszkélkedhet, amivel átlagosan havi 400 dollárt (kb. 150 ezer forintot) takarít meg.

A húst egy helyi farmertől szerzi be, évente egy disznót és egy tehenet vásárol. Tésztából, rizsből, lisztből mindig nagyobb mennyiséget vesz, ami szerinte indokolt: „A világ egy nagyon ingatag hely. Rengeteg dolog fenyeget, nem tudjuk, mi fog történni” – mondja.

Új szinten a raktározás

Charmingly, miután átélt egy földrengést és a Covid-járványt, úgy döntött, szintet lép a raktározásban és minden esetleges katasztrófára felkészül. Komoly túlélőkészletet állított össze, amibe egyebek mellett meleg ruhák, víztisztító, napelemes generátor is található. „A felkészülés életbiztosítás. Soha nem lehet eléggé felkészülni” – állítja.

Charmingly Frugal szerint a mindennapokban mindig ott van a „mi lenne, ha....", és őt egyszerűen megnyugtatja, ha gondoskodik férje és három gyermeke jövőjéről.

(Fotó: Northfoto)

Ajánljuk még:

 

 

 


Ezek is érdekelhetnek

Friss