Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell zöld spárgával wokban

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított csirkemellfilét kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz az édes-csípős csiliszószt egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és állni hagyjuk 10 percig.
  2. Közben a megmosott spárgát a sípok alsó harmadán meghámozzuk, és a fás alsó végek eltávolítása után ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. Wokban vagy serpenyőben felhevítünk 1 1/2 ek olajat, és rádobjuk a bepácolt húsdarabokat. Erős tűzön körbepirítjuk 5 perc alatt, majd megsózzuk és közepes tűzön, időnként átforgatva tovább sütjük kb. 7 percig. Ezután kivesszük.
  4. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot a maradék olajjal együtt felhevítjük, és közepes tűzön sütjük rajta a spárgát kb. 4 percig. Megszórjuk a szezámaggal, kissé megpirítjuk, majd az édes-savanyú szósszal és némi sóval ízesítjük. Végül összemelegítjük a húsdarabokkal, és lecsipkedett korianderlevelekkel díszítve tálaljuk. Egyszerű párolt rizs illik hozzá.

Spárgás receptek >>> 

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

Házi ötfűszer-keverékhez mozsárban törj össze 1:1 arányban szegfűszeget, csillagánizst, fahéjat, szecsuáni borsot és édesköménymagot.

Ezek is érdekelhetnek