Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájas rántotta

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon addig sütjük, míg áttetsző lesz, de még nem pirul. Rátesszük az apróra vágott májat (1 cm-esre), és sütjük előbb fedő nélkül, majd néhány percre rátesszük a fedőt, és tovább sütjük. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, sóval és kevés pirospaprikával. 2-3 perc után egyet kettévágunk, és megnézzük, megsült-e már, vagy még rózsaszínű belül. Ha kész, akkor ráöntjük a felvert tojást, és lágyra sütjük. Csípős paprikakarikával tálaljuk.

Gyors, finom vacsora!

Megjegyzés

Tudom, hogy sokatokat meglep ez a párosítás. Kb. 2 éve ettünk először ilyet Tiszaújvárosban. Mikor mondta az unokanővérünk, hogy mi lesz a reggeli, kiváncsivá tett bennünket nagyon, ugyanakkor kicsit kétkedő is voltam, nem voltam benne biztos, hogy ízleni fog. Kellemesen csalódtam. Nagyon finom volt, és azóta én is csinálok hébe-hóba, ha van néhány maradék csirkemáj. - jabaki2

Ezek is érdekelhetnek