Cseresznyés túrótorta II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • porcukor
  • vaj
  • vaníliás cukor
  • citrom reszelt héja
  • tojás
  • magozott cseresznye
  • tehéntúró
  • vaj
  • tej
  • tojás
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • vaníliás pudingpor
  • vaj
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához alaposan összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a túrót áttörjük. Kikenünk vajjal egy kb. 30 cm átmérőjű lapos sütőformát, a többi vajat felolvasztjuk. A tejben eldolgozzuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. A vajjal együtt a túróhoz keverjük.

A tésztát kinyújtjuk, a formába terítjük. Az alját villával megszurkáljuk, belesimítjuk a túrókrémet, és megszórjuk a cseresznyével.

A tetejére kikeverjük a vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a liszttel, és a masszát a torta tetejére morzsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss