Elkészítés: A tésztához alaposan összegyúrjuk a lisztet, a porcukrot a vajjal, csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával. Fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük. Kikenünk vajjal egy kb. 30 cm átmérőjű lapos sütőformát, a többi vajat felolvasztjuk. A tejben eldolgozzuk a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport. A vajjal együtt a túróhoz keverjük.
A tésztát kinyújtjuk, a formába terítjük. Az alját villával megszurkáljuk, belesimítjuk a túrókrémet, és megszórjuk a cseresznyével.
A tetejére kikeverjük a vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd összedolgozzuk a liszttel, és a masszát a torta tetejére morzsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre