Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Az aranygaluska az őszi-téli időszak egyik kedvelt édes kelt tésztából készített süteménye. Most videón mutatjuk meg a kalsszikus, nagyi-féle változatot, hagyományosan fényes-selymes vaníliasodóval kínálva!
Az osztrák hűtték sztárja a Germknödel, vagyis a gőzgombóc. Az elnevezése arra utal, hogy a gombócokat ez esetben nem főzik, hanem gőz fölött párolják. Mészáros Balázs séf most a Mindmegette konyhájában készítette el a gőzgombócokat, amiket sűrű, rumos szilvalekvárral töltött meg. Tálalásnál nyakon öntötte őket krémes vaníliasodóval, végül pedig megszórta őket mákkal. Ha eddig még nem próbáltátok elkészíteni otthon, itt az ideje!
Cikk
Török Zsuzsa
A cukrozott, darált dióval bőven meghintett, vaníliasodóval nyakon öntött foszlós kelt tészta elkészítése kétségkívül munka- és időigényes. Az aranygaluska minden fáradságot megér.
Ha nem tudod, mit főzz vasárnap, segítünk, íme egy magyaros menüsor, amellyel mindenki elégedett lesz. Grízgaluska leves, hentes tokány, aranygaluska - ha ezt végigeszitek, boldogan pihegtek majd délután.
Az aranygaluska egészen biztosan az egyik legnépszerűbb desszertünk. Elkészítését tekintve nem tartozik a legegyszerűbbek közé, de megéri macerát, mert felülmúlhatatlan finomság. Íme a 13
WM
A téli gasztronómia kedvelt kútja a különféle síterepeken üzemelő kifőzdék, hütték kínálata. Az egyszerű, laktató, finom fogásokat valóban érdemes átemelni a saját konyhánkba is, csak arra ügyeljünk, hogy a síelés helyett valamilyen más módon feltétlen mozogjuk le a begyűjtött kalóriákat.
Kis Juli
KOCSIS BÁLINT